10 טעויות נפוצות בחיפוש עבודה ואיך להימנע מהן

מאת JobHunt


האם אתם מחפשים עבודה חדשה, אבל מוצאים את עצמכם מבזבזים את הזמן בניסיונות להשיג ראיונות עבודה? האם אתם מגיעים לראיונות אבל לא מתקבלים למשרה? מרגישים שחיפוש העבודה תקוע?
רוב מחפשי העבודה שמגיעים אליי פשוט לא מחפשים עבודה בצורה נכונה!
אם אתם מחפשים עבודה במשך חודשים ללא הצלחה מספקת – יכול להיות שמשהו בשיטת חיפוש העבודה שלכם שגוי. הנה עשר טעויות נפוצות של מחפשי עבודה שכדאי להימנע מהן.

1. אין אסטרטגיה לחיפוש עבודה – כל חיפוש עבודה טוב מתחיל ממטרה, תוכנית ואסטרטגיה. הגדירו מטרה ברורה – רשמו את סוגי המשרות המבוקשות, המעסיקים הרלוונטיים והטקטיקה שלכם להגיע למשרות.
ככל שהאסטרטגיה שלכם תהיה ברורה יותר, כך יהיה לכם קל יותר להגיע למשרות שמעניינות אתכם.

2. מעט מדי זמן מושקע בחיפוש העבודה. אם אתם לא לחוצים למצוא עבודה חדשה, חיפוש עבודה פאסיבי יכול לעבוד מצוין בשבילכם. אבל אם אתם מחפשים עבודה ברצינות, אתם מוכרחים להקדיש הרבה זמן בכל יום לפיתוח קשרים עם אנשים רלוונטיים שיכולים לסייע לכם להתקבל למשר שאתם מעוניינים בה. זה יכול להתבצע באמצעות שיחות עם מכרים וחברים, אתרים לחיפוש עבודה, רשתות חברתיות, הכנה לראיונות ומעקב חוזר עם המעסיקים לאחר ראיונות.

3. לא לנצל את כל הקשרים שלך. רוב מחפשי העבודה יודעים שהסטטיסטיקות מראות שרוב המשרות החדשות מגיעות דרך קשרים אישים ונטוורקינג עסקי ולא מלוחות מודעות ומשרות שמפורסמות וכו'. למרות זאת, רבים מהססים לפני שהם ממשים את מלוא הפוטנציאל של שימוש בנטוורקינג.
מומלץ להקדיש זמן בכל יום לבניית קשרים חדשים באינטרנט, בעיקר ברשתות חברתיות למיניהן ופורומים וגם בפגישות פנים מול פנים.

קבוצה בלינקדאין: משרות הייטק בין חברים
קבוצה בלינקדאין: משרות הייטק בין חברים

4. השקעת זמן רב מדי באתרים לחיפוש עבודה. חיפוש באתרי דרושים יכול להיות יעיל, אבל הזמן שאתם משקיעים באתרים אלה צריך להיות מינימלי, זכרו שכ-90% מהמשרות שאתם רואים בלוחות אלה מפורסמות ע"י חברות השמה ולא ע"י החברות בעצמן.
עדיף להשקיע את הזמן בלוחות נישתיים – לפי עיסוק, מומחיות או מיקום, או באתרים של המעסיקים האפשריים. גם כאן אפשר להיעזר ברשתות חברתיות כמו לינקדאין בעיקר מכיוון שבקלות אפשר לדעת מי מפרסם את המשרה ולוודא שזו לא חברת השמה כמו בקבוצה הנ"ל בלינקדאין: משרות הייטק בין חברים.

5. בעיות עם קורות החיים. הבעיות הנפוצות בקורות החיים הם חוסר מיקוד, מידע חסר או חלקי, כתיבה לא ברורה, הצגה של משימות במקום הצגה של הישגים. נטוורקינג הכרחי כדי להגיע לאנשים הנכונים, אבל קורות החיים שלכם חייבים להיות מושכים כדי לגרום לכך שיקראו אותם ויזמינו אתכם לראיון.
קורות החיים שלכם הן מסמך שיווקי שאמור להבהיר לקרוא תוך 2 שניות איזו עבודה אתם מחפשים והאם אתם מתאימים להיות מועמדים.

6. חוסר במיצוב, מיתוג ונוכחות ברשת. אם אתם לא יכול להבהיר לעצמכם מי אתם ומה אתם רוצים, איך אתם מצפים שהמעסיק יבין את זה? למרות ששיווק ו-IT הם לא המומחיות שלכם, כדאי ללמוד קצת עליהם אם אתם רוצים לשפר את החיפוש שלכם ואת הקריירה.
חשוב להתחיל מהבסיס – שפרו את נאום ההצגה העצמית שלכם ואת קורות החיים, והמשיכו באמצעים מתקדמים יותר – פיתוח הפרופיל המקצועי שלכם בלינקדאין לדוגמא. יותר ויותר מעסיקים מבצעים חיפושים וגיוסים ברשתות חברתיות ואפילו יכולים לאמת פרטים שנמסרו בראיון ברשתות החברתיות.

7. לא להתעדכן בכישורים וטכנולוגיות חדשות. אחת הטעויות הטראגיות של מחפשי עבודה בשלהי הקריירה שאני נתקל בהן היא שהם מפסיקים ללמוד דברים חדשים. התפתחות מקצועית היא הכרחית בכל התחומים, ובייחוד בתחום ההיי-טק. באופן אידיאלי, המעסיק יספק לך הכשרות מקצועיות – אבל אם זה לא המצב במקום העבודה שלכם, שווה לשלם בעצמכם עבור הכשרה שתקדם אתכם תעסוקתית.
חוץ מלהישאר מעודכנים בתחום שלכם, השתתפות בקורסים ושיעורים היא שיטה מצוינת להכיר אנשים חדשים ולבנות את רשת הקשרים שלכם.

8. מכוונים נמוך מדי. אתם מבזבזים הרבה זמן ואנרגיה אם אתם מגישים מועמדות למשרות שאתם אובר קווליפייד עבורן. ביחרו בשביל הזהב ופנו למשרות שמתאימות לשלב הבא בקריירה שלכם. אל תחששו להגיש מועמדות למשרה שנראית כאילו אין לכם את הכישורים המספיקים בשבילה, אבל חובת ההוכחה היא עליכם -אתם חייבים לשווק את עצמכם בצורה טובה כדי לשכנע שאתם מתאימים!

חפשו שאלות מראיונות בפורום
חפשו שחזורי ראיונות בפורום

9. הכנה לא טובה לראיון ו/או כישורי ראיון חלשים. כשאני מדבר עם מגייסים, אני שומע לפעמים סיפורי אימה על מחפשי עבודה שמגיעים לראיונות ללא שום הכנה או בלי שמץ של מודעות עצמית לעובדה שראיון העבודה שלהם היה גרוע.
חשוב לעשות מחקר על הארגון שבו הולכים להתראיין – גם כדי ללמוד על החברה וגם כדי להבין מה צפויות להיות השאלות שתישאלו ולהתכונן אליהן בהתאם. מומלץ להכין תשובות ראויות לשאלות שצפויות לעלות. אם אתם מרגישים שאתם מתקשים בראיונות עבודה, כדאי לבקש מחבר או מבן משפחה לבצע איתכם סימולציות לראיון עבודה ולכלול בה את אופי השאלות שאתם צפויים להישאל. לאחר מכן, בקשו מהם משוב כדי להבין איפה הנקודות החלשות שלכם.
לסיום, זכרו את חשיבות הרושם הראשוני והתלבשו בהתאם, הקפידו על קשר עין, חיוך, ביטחון עצמי ותמיד הקפידו על לחיצת יד חזקה ויבשה. (למעט כמובן באם המראיין הוא דתי בן המין השני ומקפיד על נגיעה).

10. מעט או בכלל ללא מעקב חוזר אחרי ראיונות (follow-up). מחפש העבודה הוא תמיד זה שצריך לעשות פולאו-אפ לאחר ראיון עבודה. רוב המעסיקים עסוקים מדי בשביל לחזור אליך, ולא יזיק להראות מעט אסרטיביות. שילחו מכתב תודה למראיין לאחר הראיון (אפשר במייל) ולאחר מכן המשיכו לשמור על קשר עם מנהל כח האדם או האחראי על הגיוס, והראו את העניין שלכם ואת התלהבותכם מהתפקיד (לא בהגזמה כמובן).

לסיכום: שלושת העקרונות החשובים ביותר הם שימוש חזק בנטוורקינג, קורות חיים כתובים היטב וממוקדים והכנה טובה לראיון.

תגובה אחת לפוסט

  •  :  מעניין... לא ידעתי שבארץ מקובל לעשות פולואופ אחרי ראיונות , אני אנסה. תודה!

השאר תגובה