שמירה על אופטימיות
שמירה על אופטימיות במהלך חיפוש העבודה, בין אם מדובר במעבר לתפקיד חדש ובין אם מדובר בניסיון למצוא עבודה לאחר תקופה ארוכה, מחפשי עבודה נתקלים באתגרים בדרך, לאוו דווקא טכניים. שמירה על אופטימיות במהלך תהליך חיפוש העבודה הוא קריטי (לרוב אנחנו שוכחים לתת במה לרגשות שלנו ומדחיקים אותם בצד), לכן, גישה חיובית בהחלט יכולה להשפיע על תוצאות החיפוש שלנו. המאמר הראשון בסדרה על רגשות וחיפוש עבודה, יעסוק בדרכים שונות לשמור על אופטימיות בתקופות מאתגרות. נבחן יחד כיצד מחשבות חיוביות, טכניקות ניהול סטרס ותמיכה חברתית יכולים לסייע לנו לצלוח את המסע המורכב – תוך שמירה על אופטימיות ואמונה מלאה ביכולתנו למצוא את המשרה המתאימה לנו.
רגשות במהלך חיפוש העבודה
בזמן חיפוש העבודה כמעט בכל יום מגיעים לסערת רגשות. רגע אחד מרגישים בעננים ורגע אחר בקרשים.
שלחתם בהתלהבות קורות חיים לכל עבר ואז מתחיל הדאון הראשון, למה לא חוזרים אלי? אולי אני לא מספיק טוב? אולי אני לא שולח קורות חיים למשרות הנכונות? לבסוף הטלפון מצלצל – מעט התרגשות ומעט היסוס השיחה הסתיימה בקביעת ראיון. לפני הראיון ישנה מערבולת רגשות – מצד אחד התרגשות, לחץ ובעיקר מחשבות חיוביות. מצד שני, אתם מרגישים את התחושה המעצבנת הזאת בבטן, חשש שעלול להתבטא כחוסר בטחון עצמי.
אז מגיע שלב הציפייה… עברתי או לא עברתי?
הוזמנתם למספר ראיונות עבודה, אך כל פעם התשובה היא שלילית. תחושת הכישלון מתגברת וזה מוביל אתכם להוריד שורות בקורות חיים, להפחית את הציפיות – ובעיקר, לשנמך את ניסיונכם. בזכות זה, אתם מקבלים את הטייטל של Overqualified.
תהליך זה רק מחמיר את מצבכם ואתם בטוחים שהבעיה היא בשוק. בקיצור, תהליך לא פשוט מבחינה רגשית ונפשית.
5 שיטות לשמירה על אופטימיות:
שיטה להתמודדות עם ההרגשה של חוסר ההתקדמות:
ניהול מעקב ראיונות:
חשוב לנהל מעקב ראיונות בכתב. לכתוב במסודר מיד לאחר הראיון. לכתוב: מול מי היה הראיון, מאיזה תשובות המראיין התרשם, לאיזה שאלות לא הייתם מוכנים, באיזה שאלות גמגמתם, איך הייתם עונים אחרת בדיעבד על שאלות מסוימות. והכי חשוב האם אתם חושבים שעברתם את הראיון או לא ולמה? אפילו לתת ציון לעצמכם על הראיון. ניתן לעשות זאת בטבלה מסודרת. ניתן להוסיף גם ראיונות טלפונים.
כל סוף שבוע מומלץ לעבור על המעקב. לעיתים יש תחושה של: "לא עשיתי כלום השבוע, כבר איבדתי שבוע נוסף ללא עבודה". מעקב זה עושה סדר ומראה כמה עשית וכמה עבדת כל השבוע בחיפוש העבודה, והכי חשוב כמה התקדמת – גם אם לא בתהליך אז בצבירת ידע על עוד חברות בשוק, תפקידים, מקומות, קשרים עתידים. כל ראיון הוא צבירת נסיון לראיון הבא. מעקב מסודר עוזר לשמור על אופטימיות ועל תחושת התקדמות ומונע תחושה של עצירה במקום.
שיטה להתמודדות עם ראיון כשדעתכם מוסחת באפשרויות אחרות:
כאשר לא בטוחים אם רוצים את המשרה, המגייס קולט זאת, והוא מרגיש את ההיסוס, זה יכול להתפרש כחוסר בטחון עצמי. שיטה טובה להתמודד עם מצב זה היא
שיטת בן גוריון:
התייחסו לכל ראיון כאילו הוא האחד ואין עוד אפשרויות מלבדו. ותייצרו אפשרויות לראיונות כאילו לא היה ראיון בכלל. (מבוסס כמובן, על המשפט של דוד בן גוריון "עלינו לעזור לצבא [הבריטי] כאילו לא היה ספר לבן, ועלינו להילחם בספר הלבן כאילו לא היתה מלחמה.").
הסבר:
מצד אחד: תמיד ישנן אפשרויות נוספות, אך לא כדאי להגיע לראיון עבודה כאשר דעתכם מוסחת במשרות אחרת, בין אם אתם חושבים שהתפקיד מעניין אותכם ובין אם לא. כאשר החלטתם להקדיש מהזמן היקר שלכם וללכת לראיון – תהיו שם ב100%! תתכוננו, תקראו על המשרה ועל החברה ותתנו את כל כולכם! גם אם אתם מתלבטים לגבי המשרה תשדרו כאילו זוהי משרת חלומותיכם, בכדי שהכדור יהיה ביידים שלכם- אתם תחליטו אם המשרה מתאימה לכם אחרי שתעברו את הראיון, ולא המגייס יחליט שאתם לא מתאימים בגלל שדעתכם הייתה מוסחת והיססתם במהלך הראיון בין המשרה הזאת למשרה אחרת על העץ.
מצד שני: כאשר נגמר הראיון ויצאתם מהבניין, מתעלמים מהראיון כאילו הוא לא היה. ממשיכים בכל הכח לשלוח קורות חיים למשרות רלוונטיות, להתראיין בטלפון וללכת לעוד ראיון. ככל שתתעלמו מהראיון כך יהיה יותר קל להתמקד ב100% גם בראיון הבא כאילו הוא האחד והיחיד.
שיטה להעלאת האופטימיות הכללית:
שיטת הסטלנים:
אתם מובטלים כרגע? נהדר! כמה זמן לא ביקרתם בים באמצע שבוע? כמה זמן לא למדתם משהו חדש? עשיתם קורס בוקר מעניין? התחלתם את היום ביוגה/ריצה?
חיפוש עבודה הוא עבודה, כשיוצאים מהמירוץ צריך להישאר רלוונטים ולחזור אליו כמה שיותר מהר. אבל זה בהחלט לא עבודה במשרה מלאה, 75% משרה זה מספיק טוב. בין מודעה למודעה ובין ראיון טלפוני לראיון פרונטלי חשוב לעשות הפסקות. לא הפסקות של יאוש – צאו מהבית, תתלבשו יפה, תפגשו אנשים, תתעדכנו ברכילות מהעבודה הקודמת. עם זאת קחו את הטלפון איתכם, תהיו זמינים תמיד למגייסים ותמיד תהיו מוכנים תמיד לראיון טלפוני.
שיטה להתמודדות עם אכזבה ודאון לאחר תשובות שליליות מראיון:
שיטת מרשל (מאיך פגשתי את אמא):
דברו אל עצמכם – תסתכלו על עצמכם במראה (אם זה מביך תדברו אל עצמכם בעיינים עצומות). תגידו לעצמכם בקול רם במה אתם טובים, מהן החוזקות שלכם, במה אתם יכולים לתרום, איך אתם טובים יותר ממועמדים אחרים. במה אתם חלשים? למה לדעתכם לא עברתם את הראיון הקודם (לא תמיד זה תלוי בך, לכל משרה מועמדים רבים, יתכן שלמועמד אחר מעט יותר נסיון) איך אפשר לשפר את החולשות? איך עוקפים את החולשות? מה השאיפות? איזה עבודה אתה מחפש עכשיו בשביל להתקדם ולהתפתח בהווה ובעתיד? דיבור לעצמכם בקול רם עושה את הדברים הרבה יותר הגיוניים מחשיבה בלב, נסו זאת. למתקדמים אפשר גם להקליט, לעיתים זה סתם מבדח ומעלה את המצב רוח, ומקסימום תמצאו את עצמכם צוחקים בקול לבד בחדר.
שיטה שעוזרת לשקט נפשי וסידור זמן:
חופשה במבט קדימה:
בסוף חיפוש עבודה מגיעה העבודה עצמה, גם כניסה לעבודה במקום חדש היא תהליך לא פשוט, לעיתים לוקח זמן רב ללמוד את העבודה את האנשים ואת דרישות הבוס. אסור להגיע מותשים לעבודה חדשה. לאחר חתימת החוזה בקשו להתחיל שבוע אחרי, לקחת כמה ימי חופש (שעוד לא נספרים כימי חופש) וכך תיצרו הפוגה בין מסע חיפוש העבודה למסע תחילת העבודה. עצם הידיעה על חופשה עתידית קבועה מראש, כבר מסדרת את המחשבות (לא חייב להיות נופש- יכול להיות כמה ימים מרוכזים בבית בלי מעבר אינסופי על אתרי דרושים). להיות שלמים שלא "בזבזתם" את זמנכם רק בחיפוש משרות אלא גם הצלחתם להנות מהמעבר בין העבודות וצבירת כח קדימה. לא להתפתות ולעסוק במשרות אחרות, להיות בחופש אמיתי ולהנות מהחיים עצמם.
זכרו: אף אחד לא נהנה מחיפוש עבודה, זה קשה ומתסכל, דעו שאף מגייס לא מתנכל לכם אישית אלו הם כוחות השוק, וככה זה עובד. עבודה קשה תגרום למציאת משרה טובה ותעיד על כך שלא התפשרתם במהלך הדרך.
תשמרו על אופטימיות ותשחקו את המשחק.
ג'ובהאנט, מעניקה שירות ייחודי למחפשי העבודה במטרה לקצר את התהליך בכלים טכנולוגיים מובנים. לצד היכרות מקצועית מעמיקה והכוונת המועמד אנו דואגים להגדלת החשיפה לקורות החיים באמצעות פרסומם המאסיבי בקרב מגייסים ואנשי קשר בתעשייה.
אנחנו פועלים בשוק העבודה מאז 2008 ומכירים מקרוב את הצרכים של מחפשי העבודה בשוק.
אם אתם מתקשים עם החיפוש ומבקשים לקצרו, צרו איתנו קשר ונבחן אפשרויות במסגרת אחד ממסלולי השירות המוצעים.
3 תגובות לפוסט