חברות ההשמה לא חוזרות אליך? זה לא בגללך !

מאת JobHunt

ממתינים לטלפון שיצלצל ?אם גם אתם מרגישים שחברות ההשמה לא מתיחסות אליכם כמו בעבר – אתם לא לבד.

קורות החיים שלכם בסדר, אבל עולם ההשמה השתנה.
בעבר חברות ההשמה היו יכולות לראיין באופן אישי מועמדים ולהקדיש להם זמן כדי גם לשמוע אותם, בתקופה האחרונה לצערנו המצב משתנה במהירות.

אז למה זה קורה?
התחרות הקשה כיום גורמת לכך שהרבה יותר חברות השמה מבעבר מתחרות על פחות משרות. המודל פשוט: החברה הראשונה שמביאה את העובד -זוכה בעמלה (80-100% ממשכורת ראשונה) וכל השאר לא מקבלות כלום.
במצב כזה כל חברה יכולה להשקיע הרבה פחות זמן על כל מועמד ואת התוצאות אתם מרגישים – בחברות ההשמה לא מראיינים אתכם או מתקשרים כמו בעבר.

גורם נוסף שמשפיע הוא הגישה הישירה למועמדים ברשתות החברתיות כמו לינקדאין ופייסבוק שלמעשה מאפשרים לחברות ההייטק גישה למאגר אנושי ענקי – ניתן בקלות לשלוף מתוכו מועמדים מתאימים ע"י פרסום משרות בקבוצות השונות או חיפוש ישיר לפי מאפיינים .
בחברות ההייטק הגדולות בארץ (כמו גוגל, אינטל ועוד) למעלה מ 60% מהגיוסים נעשים בגיוס ישיר (ללא חברות השמה), או דרך עובדים במבצעי חבר מביא חבר.
המגמה של גיוס ישיר רק מתחזקת ואנחנו שומעים שבמחלקות הגיוס בחברות נותנים בונוסים על גיוס ישיר !

"בפנטזיה שלי חברת השמה היא כמו סוכן אישי שמייצר יש מאין, מקדם תהליכים עבור מחפש העבודה ודוחף את מועמדותו/ה בתוך החברות המגייסות", כך לרוב חושבים מועמדים ששולחים קורות חיים לחברות השמה.
וזו בדיוק הבעיה: חברות ההשמה בעצם יצרו אצלך את התחושה המוטעית הזו – תחושה שהם כביכול היא סוכן אישי שלך. אולם חייבים לזכור שאין מתנות חינם ולא ייתכן יש מאין – חברות ההשמה לא עובדות בשביל מחפש העבודה אלא בשביל החברות כי הן אלו שמשלמות .

בעקבות הפרסום הנ"ל התפתח דיון מרתק בלינקדאין בנושא בהשתתפות עובדים בחברות ההשמה: http://goo.gl/l0UiS – כנסו והשתתפו בדיון.
ניתן לראות באופן ברור את הקונפליקט שיש בין האינטרס של מחפש העבודה ובין האינטרס של חברות ההשמה. הבנת שוק ההשמה תקל ותייעל את חיפוש העבודה שלך.

האם גם אתם מרגישים את השינוי ?

2 תגובות לפוסט

  •  :  אני מסכים איתך לחלוטין. כמו שכתבת- אם עושים במקביל את הכל אין שום בעיה וזה הדבר המומלץ . הבעיה היא אך ורק כאשר מחפשי עבודה סומכים רק על חברות ההשמה, ולא שולחים גם קורות חיים ישירות לחברות עצמם.
  •  :  אני לא מצליח להבין מה הקונפליקט. חברות השמה רוצות לאייש משרות וזה בדיוק מה שמחוסרי עבודה מחפשים. מה זה משנה מה הבונוס או העמלה שהם מקבלים? אם רק מי שמאייש את המשרה מקבל את העמלה, כולן יתאמצו הרבה יותר כדי למצוא את המועמד הכי מתאים, לא? חוץ מזה שבתור מחפש עבודה אתה צריך להשתמש בכל התחמושת שאתה רק יכול. אין שום סיבה שלא לפנות לחברות השמה וגם לחפש עצמאית באינטרנט, ברשתות החברתיות, בלוחות הדרושים ודרך חברים. אחת מהדרכים תצלח לכם, וככל שיהיו לכם יותר דרכים למציאת עבודה, כך הסיכוי שתמצאו אותה גדול יותר. אני חושב שכל החשש הזה משימחוש בשירותים של חברות השמה הוא לא מוצדק. לי זה עזר ואני מכיר עוד לא מעט אנשים שגם איתם זה היה סיפור הצלחה. אז שוב - נצלו את כל הדרכים, ואל תתביישו גם לחזור ו"להציק" לנציג שלכם בחברת ההשמה, רק כדי להזכיר מדי פעם שאתם קיימים.

השאר תגובה