הכנה לראיון עבודה: מדריך ב-10 שלבים פשוטים

הכנה לראיון עבודה: למה זה חשוב?

להתכונן לראיון עבודה אומר קודם כל להבין את הסיטואציה עצמה. כמו כל מפגש עם אנשים שאנחנו לא מכירים, גם החוויה הזו מלחיצה, במיוחד שהמטרה שלנו היא להרשים. בשביל לדאוג לכך שהאי נעימות לא תשלוט בנו – אנו חייבים להיות מוכנים לכל מצב ושאלה.

להכיר את החברה אליה הגשתם מועמדות

לחקור על החברה לעומק לפני הראיון עצמו. עברו על האתר הרשמי, דפדפו ברשתות החברתיות וחפשו עדכונים או חדשות אחרונות. ככול שתכירו את החברה, כך יהיה לכם קל יותר לנהל שיחה שתציג אתכם כמועמדים המתאימים ביותר.

תכירו את המראיין/ת

בתהליכי ראיון, מי שבדרך כלל הולך לראיין אותנו הוא מי שכתב לנו במיילים. הקדישו כמה דקות להכיר את מי שאתם הולכים לדבר איתו, חפשו בלינקדאין, בדקו האם מופיעים פרטים בעמוד "אודותינו" באתר ונסו להתחבר בצורה אישית – כדי להקל על השיחה שתגיע.

תנתחו את דרישות התפקיד

הכנה לראיון עבודה כוללת לא רק הכרת החברה, אלא גם ניתוח דרישות התפקיד. קראו את תיאור התפקיד במלואו ולהכין תשובות מראש למה ואיך הניסיון והידע שלכם באים בהלימה עם הדרישות. אם יש דרישה שאתם לא חזקים בה, נסו למצוא כיצד להראות כישורים אחרים שיכולים לגשר על הפער (או רצון להתפתח וללמוד).

ודאו שאתם מכירים כל חלק בקורות חיים שלכם

עברו על קורות החיים שלכם והתכוננו להציג כל תפקיד, תקופה או הישג שכתבתם. השתדלו להיות מאוד ספציפיים בתשובות ותענו בביטחון לכל שאלה שתעלה. תהיו מוכנים להרחיב אך ורק על מה שרלוונטי למשרה.

הכינו תשובות לשאלות נפוצות

כדי לבלוט בין יתר המועמדים, חשוב להציג את הכישורים שמייחדים אתכם ולהדגישם בצורה ברורה ומושכת. השתמשו בסימולציות עם ChatGpt כדי לדאוג לכך שעל כל שאלה תהיה לכם תשובה ממוקדת. לדוגמה, אם שואלים אתכם מה החולשות שלכם (בדרך כלל מגייסים יכולים לשאול את השאלה הזו בווריאציות שונות) – התשובה אמורה להציג חולשה (הרי לכולנו יש חולשות וזה בסדר) אך איך אנחנו בכל זאת מתמודדים עם זה. 

טעויות שיש להימנע מהן בראיון עבודה

להתכונן לראיון זה לא רק לדאוג לחלק הטכני. כדי להשאיר רושם חיובי, הימנעו מאיחורים, לבוש לא הולם, דיבור מהיר או איטי מדי ופסיביות יתר. אם לא ידעתם לענות לשאלה מסוימת, בקשו רגע למחשבה במקום להראות שנלחצתם. הימנעו במיוחד מביקורת על מעסיקים קודמים.

שפת גוף נכונה לראיון עבודה

הכנה לראיון עבודה לא מסתכמת רק בחיפוש מידע על החברה, אלא כוללת גם הכרת שפת גוף נכונה לראיון עבודה. תגיעו בזמן, כנסו לחדר עם גב זקוף וחיוך נעים, לחצו יד בביטחון ושמרו על קשר עין. תשדרו שאתם מקצועיים וגם חיוביים. גם אם המשרה לא מתאימה לכם בול, האנרגיה שהכנסתם לחדר בדקות הראשונות יכולה להכריע (לטובה או לרעה).

התאימו את התשובות לתפקיד הספציפי

בראיון אתם עלולים להישאל על הניסיון שלכם, לכן הביאו דוגמאות ברורות הממחישות את הכישורים והניסיון שלכם והקפידו שהסטוריטלינג יהיה דינמי ולא משעמם. במידה ושאלה מסוימת התקילה אתכם, אל תחששו לקחת כמה שניות למחשבה. אם יש צורך, בקשו הסבר נוסף. מה שחשוב זה לתת תשובות נכונות וברורות (גם אם זה אומר שיהיה שקט במשך כמה שניות).

שאלות שכדאי לשאול

כדאי לשאול כמה שאלות שמראות את ההתעניינות שלכם. שאלות כמו "מהם האתגרים המרכזיים בתפקיד?", או "איזה סוג של הזדמנויות לצמיחה מקצועית יש בחברה?" יכולות להציג אתכם כמעוניינים ורציניים.

ניהול שיח שכר

אם שאלו אתכם על ציפיות השכר, הציעו טווח כללי והוסיפו שאתם גמישים, בקשו לשמוע יותר על התפקיד והטכנולוגיות – ייתכן שאלה יהיו שווים לכם לא פחות מהשכר. פתיחות מחשבתית זו משדרת נכונות להקשבה והתאמה.

אם לא חזרו אליכם אחרי שבועיים בידקו סטטוס, דוגמה למייל פולואו אפ

שלום (שם המראיין/ת),

מקווה שהכל טוב

רציתי להודות לך שוב על הזמן שהקדשת לי בראיון למשרת (שם המשרה) ב-(תאריך הראיון). נהנתי מאוד מהשיחה, לכן חשוב לי להדגיש שאני מעוניינת בתפקיד. בנוסף, אשמח לשמוע אם יש עדכונים או פרטים נוספים לגבי השלבים הבאים.

בברכה,

(השם שלך)

תבחרו טיימינג נכון לשלוח את המייל. לא מוקדם מדי ולא מאוחר מדי – משהו באמצע.

לסיכום

דבר מאוד חשוב – ככל שתעברו יותר ראיונות עבודה, כך תשתפרו בהכנה לראיון עבודה הבא שלכם. כל ניסיון יעניק לכם ביטחון ויעזור לכם להגיע מוכנים יותר, להציג את עצמכם בצורה מקצועית, וליצור רושם חיובי.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ג'ובהאנט, מעניקה שירות ייחודי למחפשי העבודה במטרה לקצר את התהליך בכלים טכנולוגיים מובנים. לצד היכרות מקצועית מעמיקה והכוונת המועמד אנו דואגים להגדלת החשיפה לקורות החיים באמצעות פרסומם המאסיבי בקרב מגייסים ואנשי קשר בתעשייה.

אנחנו פועלים בשוק העבודה מאז 2008 ומכירים מקרוב את הצרכים של מחפשי העבודה בשוק.
אם אתם מתקשים עם החיפוש ומבקשים לקצרו, צרו איתנו קשר ונבחן אפשרויות במסגרת אחד ממסלולי השירות המוצעים.

השאר תגובה