הי,
אני הייתי ביום מיונים, לצערי לא עברתי.
מה שיש ביום זה בעצם מבחן ממוחשב - אין אפשרות להיעזר באינטרנט וכו' (סומכים עליכם שלא תשתמשו בסמארטפון).
המבחן מורכב ממספר חלקים, כדאי לעבור קודם כל לעבור ולראות את כל החלקים מראש, כדי לא לעשות את הטעות שאני עשיתי ולפספס כמה חלקים יש ואז למרוח את הזמן בבדיקות ועניינים בחלקים הראשונים.
יש 4 שעות למבחן ששעה מתוכן מוגדרת תוספת זמן (אבל לא באו לבדוק מי סיים אחרי 3 שעות). המבחן כולו באנגלית.
רוב השאלות במבחן הן אמריקאיות, והשאלות היחידות שלא, באות לבדוק ידע באנגלית ובאיזה תפקיד אתם מעוניינים.
החלקים הם בגדול: 1. חלק עם שאלות טכניות שכוללות המרות של מספרים בין בסיסים בינארי, הקסדצימלי ועשרוני, כאשר יש שאלות שהן פשוט להמיר, שאלות של מה ייצא אם עושים &, או | וכו' (אופרטורי bitwise), ושאלות טיפה יותר מורכבות על הנושא הזה שבהן נותנים תוכנית פשוטה ב- C שכוללות אופרטורים אלה וקלט בבסיס מסוים ושואלים מה ייצא באותו בסיס/בסיס אחר. בקיצור - פשוט לדעת להעביר בין בסיסים והמשמעות של זה, ולהכיר C.
2. ישנם 4 חלקים שהם בעצם מורכבים מתיאור תוכנה של צ'קפוינט, ותיאור malware שהיא פותרת, או malware כלשהו בתוכנה אחרת. התיאורים הם באנגלית ונראים מאיימים בהתחלה, אבל אחרי שמבינים את הנקודה בפעם הראשונה, כל החלקים האלה בנויים באותו אופן ולכן קל יותר להבין מה רוצים ממך. אחרי כל הטקסט הזה שבו מסבירים איך בנוי packet ואיפה צריך לחפש את הסיכון של הmalware בעצם צריך לפתוח חלון של wireshark (או כמה חלונות) עם כמה packets ולחפש איפה יש סכנה לאותו malware לפי המאפיינים שלו שהיו בתיאור, זו שאלה אחת ויש עוד שאלות המשך של באילו ביטים בדיוק מדובר, ובעוד שאלה יש קוד C שמאתר ומדווח על הmalware ובו יש קבועים אז צריך להבין מה התפקיד של הקבועים האלה ולכתוב אילו ערכים הם צריכים להכיל כדי שהתוכנית תעבוד כמו שצריך ותאתר את ה- malware. אלה החלקים היחידים במבחן שדורשים ידע בwireshark, יש לציין שהידע שצריך הוא לא רציני (לדעתי - אני לא הכרתי לפני המבחן, רק ראיתי tutorial ביוטיוב שלימד אותי יותר ממה שהייתי צריך בפועל), אבל כדאי לדעתי לשחק קצת עם זה מראש כדי להבין איפה כל דבר נמצא (פחות האפשרויות של wireshark עצמו ויותר בחלקים המוצגים של הpackets - במבחן עצמו מוגדר מה צריך איפה לחפש, אבל כדאי להכיר איך wireshark נראית כדי לא להיות בשוק).
3. יש חלק שבו מתואר על מישהו שנתקל בוירוס, מצורף קובץ וורד שבו כתובים כל התהליכים שנפתחו אצלו במחשב, מתארים את הוירוס וצריך לענות על כמה שאלות כמו למה הוירוס לא נוטרל לגמרי, מאיזה תהליך התחיל הוירוס, איזה אנשים הוירוס מיירט (לפי שם האתר שממנו הגיע). כדאי להבין מערכות הפעלה (לא רציני אלא להכיר רק מה זה פקודת kill בלינוקס, מהו process), אבל בעיקר אינטואיציה, וזה רק חלק אחד.
4. יש חלק של שאלות כלליות - כמו מה מהבאים הוא שרת אינטרנט (apache), ועוד שאלות שאני כבר לא זוכר אבל די פשוטות למי שלומד מדעי המחשב.
5. יש חלק שבא לבדוק את השירותיות והאנגלית שלכם - יש 2 מכתבים מלקוחות שמתארים בעיה, מתוארת התכתבות שלכם עם צוות התמיכה ואתם צריכים לכתוב את התגובה ללקוח בהתבסס על דברים אלה.
6. יש חלק שמציג בפניכם 2 סוגי תפקידים - יש 3 צוותים שאליהם אתם מתראיינים ובהם יש 2 התפקידים האלה, תפקיד מחקרי יותר ותפקיד שהוא יותר איתור וכתיבת כלי איבחון לוירוסים. צריך לכתוב באנגלית מה מעניין אותכם יותר, מה מתאים לכם יותר על בסיס הרקע שלכם וכל זה באנגלית. שימו לב זה לא החלק האחרון במבחן, 2 מהחלקים הכבדים יותר (אלה שבהם צריך להשתמש בwireshark) נמצאים אחריו (כאמור אני גיליתי את זה רק אחרי שנחתי על זרי הדפנה 3 שעות ו50 דקות ולכן נדפקתי).
ונראה לי שזהו - סה"כ 9 חלקים, חלקם יותר קלים (הידע הכללי למשל) וחלקם דורשים פשוט זמן לחשב (החלק הראשון עם השאלות על הבסיסים) או למצוא דברים (בwireshark).
בהתחלה כמובן יש ראש צוות שמסביר על המבחן והמבנה שלו.
סה"כ מסקנותיי: 1. לעבור ולראות את כל החלקים במבחן בתחילת המבחן. 2. לתכנן את הזמן לפי 1 - ולוודא תוך כדי המענה על השאלות שאתם עומדים בתוכנית שלכם. 3. הכנה למבחן - בעיקר להבין אופרטורי ביטווייס ולתרגל את זה והמרה בין בסיסים, להבין C - אין ממש איך להתכונן לזה נראה לי וזה גם לא כזה מסובך - כדי לבדוק איך עובדים האופרטורים יחד עם השמה בדגש על =|.4. להוריד wireshark ולחפש אולי דוגמא לשאלה על מציאת מאפיין מסויים בpackets, לפחות להכיר את הממשק כדי לא לבזבז על זה זמן. 5. בחלקים של ה wireshark - בסוף התיאורים ולפני השאלות יש מידע על איך למצוא מה שאתם צריכים (כחלק מהתיאור), התמקדות יותר בחלק הזה ופחות בסיפורים בהתחלה היא כנראה יותר יעילה.
זהו, מקווה שזה עוזר,
בהצלחה