ושוב כרגיל, תגובות למגיבים לפניי:)
לסטודנט שתוסכל על ידי מבחני פיל"ת - אל תהיה מתוסכל! יש הרבה מקומות עבודה שלא דורשים מבחנים כאלה, ולא שואלים שאלות על גמדים.
אני בעצמי ראיינתי עובדים בתחום התוכנה, ואף פעם לא שאלתי שאלות על גמדים, נורות וכו'. ראיון טוב בעיני הוא ראיון שבודק ידע בתחומים שבאמת רלוונטים לפיתוח בחברה בה אני עובד, ותמיד הקפדתי לתת שאלות שקשורות לדברים שהתמודדתי איתם בעבודתי בחברה. ואתה יודע מה, אפשר לארגן ראיונות כאלה גם לסטודנטים "חסרי נסיון". חבל שבחברות גדולות לא מגדלים ראש בנושא.
נאלצתי כמוך לעבור את מבחני פיל"ת ולדעתי האישית זה סיפור הצלחה מדהים לבעלי המכון - איך באמצעות יחסי ציבור טובים, הם מצליחים לעשות כל כך הרבה כסף מ"עסקי אויר" - לדעתי המבחנים האלה לא משקפים שום דבר, במיוחד שיש היום המון קורסים שמכינים למבחנים האלה.
בזמנו גם לי היה פחות מנסיון ממה שיש לי היום, וזה היה בתקופת המשבר הקודם, ולכן הלכתי לכל ראיון שהיה לי, אבל אל תתייאש מהמקצוע! לא בכל מקום יש מבחני פיל"ת, ותמיד תשאל את עצמך אם המקצוע מעניין אותך. בנוסף - לדעתי מקודם לעבוד בסמסטר שלישי (אלא אם אתה ממש ממש ממש לחוץ על כסף) - תשקיע עוד בלימודים שלך, על מנת שיהיה לך ממוצע ציונים גבוה (כן, מסתכלים על זה בחברות, וכן, זה עושה רושם - גם בתקופות טובות בתעשיה).
לסטודנט (או המהנדס) שהולך לעבוד באינטל - עבדתי שם בעברי, לא מכיר את המחלקה (אולי שינו לה את השם מתקופתי). אני ממליץ לכל מי שמתראיין באינטל לתפקיד מהנדס תוכנה לחזור על הדברים הבאים:
c , c++
תכנות מונחה עצמים באופן כללי
מבני נתונים
אלגוריתמים בגרפים
מערכות הפעלה (אוהבים לשאול על נושא של כתיבות/קריאות מ I/O , החלפת תהליכים וthreads )
שאלו אותי שאלה על חיפוש מחרוזות בבסיס נתונים, כאשר נניח בבסיס הנתונים יש את המחרוזות "אבא", "אב" ,"אמא" , "אח" , "אבוקדו" , "בורקס" - אם תכניס רק "ב" - תקבל "בורקס", אם תכניס "א" - תקבל את כל מי שמתחיל באות א. אם תכניס "אב" תקבל "אבא", "אב", "אבוקדו". איך תממש את מבנה הנתונים הנ"ל? איך תממש את מבנה הנתונים אם נדרש למצוא האם מילה נמצאת בו או לא (מקרה הזה מבנה נתונים בשם trie שנועד לשמירת מילונים יכול לעזור , באופן כללי אני מאוד ממליץ לחזור על רשימות מקושרות, מערכים, עצים, ערימות וכל מבנה נתונים שלמדת). שאלו אותי גם שאלה לגבי איך שני מעבדים ניגשים לזכרון משותף במחשב, שאלו אותי על איך זכרון מטמון עובד במחשב, ועל זכרון וירטואלי וpaging.
מקווה שיכולתי לעזור,
יאיר