הראיון די נחמד. הקוד כתוב ב C#, הוא לא מאוד מורכב טכנולוגית. נראה שעקרונות תכנות יותר מעניינים אותם מאשר לסבך את הראיון.
הראיון מתחלק לשלושה חלקים – צריך להבין את הקוד, למצוא בו באגים (ויש לא מעט) ואז לכתוב קצת קוד שמתקן חלק
מהבעיות.
לא התרשמתי שהקוד מתוחכם במיוחד, מי שכתב אותו כנראה לא מהמבריקים וגם המראיין לא עשה עליי רושם של איש טכני. כנראה שהוא פשוט עושה את המבחן הזה להמון אנשים ומכיר את התשובות אבל אם לוקחים אותו לנושאים אחרים הוא הולך לאיבוד.
מהמעט שאני זוכר היו שם בעיות של כמות הנכנסים לתור שגדולה מכמות השולפים מהתור ואולי בעיה של סנכרון טרדים. צריך להכיר producer consumer ברמה הבסיסית ביותר.
המראיין שלי התלהב משום מה דווקא משטויות. למשל, הוא מאוד מתלהב כשעושים refactoring לקוד, משנים קצת את המבנה ומוסיפים unit testing. מאוד מצא חן בעיניו שדיברתי על integration testing ועל איך הייתי משפר את הקוד ברמת הדיזיין כדי שיהיה קריא יותר.
עברתי את הראיון מזמן והעדפתי לעבוד במקום אחר עם מנהל קצת יותר חזק טכנית.
סה"כ הייתה לי תחושה טובה במקום, אווירה נעימה והאנשים נחמדים. ממליץ לאנשים חדשים או עם מעט ניסיון.
התפקיד הוא תפקיד מפתח צעיר למרות שהם טוענים אחרת. הראיון הוא פשוט ברמה הטכנית ורמת המראיינים היא ברצפה. הם מכירים כמה עקרונות מאוד בסיסיים בתיכנות ובתרגיל אולם כשהוצג בפניהם קונספט חדש של דוט נט 4.5 שני המראיינים (שניהם ראשי צוותים שם ) הסתכלו דקות ארוכות במסך ולא הבינו מה עשיתי. הרמה שם היא נמוכה ,זה שיש משרד מפואר לא אומר שהתפקיד הוא טוב. מחפשים ראש קטן שיקודד בסי שארפ ברמה בסיסית,לא חשוב להם דיזיין או יכולות חזקות.
אין מה לעשות חזרה על התרגיל או להתחכם ממילא המראיינים לא יבינו בעצמם מה עשית.
למי שבכל זאת מתעקש כדאי לעשות חזרה על אובייקט בשם BlockingCollection ועל יכולות ה Producer Consumer שלו
למרות שכאמור, המראיין בעצמו כלל לא היה מודע שאפשר לפתור ככה את התרגיל.