מישהו שבזמן האחרון עבר את הראיון הטלפוני ועשה את הראיון השני אצלהם במשרד ויכול לספר מה היה? אשמח לכל טיפ ועצה
ע"י: 1_אורח_כללי
מישהו שבזמן האחרון עבר את הראיון הטלפוני ועשה את הראיון השני אצלהם במשרד ויכול לספר מה היה? אשמח לכל טיפ ועצה
ואגב לגבי הראיון הטלפוני השאלה שנתנו לי היא שבהניתן מערך של char צריך למחוק את כל האותיות שהופיעו 3 פעמים או יותר ברצף ובסוף להוסיף 0 על כל תו שנמחק
היי
אני אמור להגיע לעשות מבחן בבלומברג , אמרו לי שהמבחן הוא בC++ הבנתי מפה שהחלק הראשון הוא מימוש של File System
מישהו יודע מה החלק השני של המבחן?
היי, מי מכם שהתראיין לבלומברג, עבר את הראיון הטלפוני, היה בחלק השני ולא קיבל לאחר מכן אף הודעה על אי קבלה, והבין את הרמז לבד?
ע"י: בוטיר
עוד מישהו יכול לשתף לגבי המשימות מהמבחן במקום ואת שיטות הפתרון שלהם?
מישהו הצליח להתקבל?
מישהו יכול לתת פרטים נוספים על מבחן התכנות מול מחשב בבלומברג?
איזה נושאים בתכנות צריך לדעת? הבנתי שיש שם הרבה עבודה עם קבצים. צריך לדעת גם איך פותחים ספרייה בשפת C? האמת, אני לא מכיר את זה ....
כל עזרה תוכל להועיל
לגבי הראיון הטלפוני - אכן קיבלתי את השאלה שקיבלתם. השאלה היא כזאת (בניסוח קצת יותר מדויק):
צריך לממש פונקציה שמקבלת מצביע למחרוזת קיימת מסוג char* str ומתקנת את המחרוזת כך שאם מופיע יותר מרווח אחד בין שתי אותיות, המחרוזת תצטמצם כך שיהיה רווח אחד בלבד.
למשל, המחרוזת הבאה:
a bcd e f g i
תחזיר:
a bcd e f g i
המגבלות הן כאלה:
1. הפונקציה רצה בזמן O(n) כאשר n הוא אורך המחרוזת.
2. הפונקציה לא דורסת יותר מפעם אחת כל אות. נניח, אם הפונקציה שינתה את התו הנמצא במקום מספר 3, היא לא תשנה את התו הזה שוב.
3. ניתן להשתמש בזכרון נוסף בגודל של עד O(1).
לאנשים שהולכים להתראיין בבלומברג לתפקיד מפתח C/C++ ללא ניסיון קודם.
כל מה שרשמו פה מעל הוא אכן נכון. אלו השאלות.
לגביי בלומברג, המקום עצמו פשוט מדהים, האנשים היו נראים לי אחלה בניגוד למה שאומרים פה.
המראיין קיבל אותי בפנים חמות והיה ממש בסדר.
לגביי הפרויקטון, בוא נגיד שלמי שאין ניסיון קודם בשפת C ולא יצא לו להתעסק עם מבני נתונים יתקשה מאוד אל מול הפרויקט.
החלק הראשון הוא לבנות מערכת קבצים, כלומר מערך תיקיות כמו בכל מערכת הפעלה ולתמוך בפקודות:
cd, pwd, mkdir,mkfile,ls ולדאוג לכך שלא יהיו זליגות זיכרון.
המשימה מתבצעת מול VS2013 והכתיבה הינה ב-++C אבל בגלל שאסור להשתמש ב-STL אז בתאכלס זה C.
הרמה הינה גבוהה וזו זכותם לדרוש זאת.
אני אישית לא הצלחתי ומימשתי את זה אחר כך אז מי שרוצה להתנסות יש קובץ template ואת הפתרון:
https://github.com/eilatc/File-System/tree/master
*כמובן שיש מיליון דרכים לממש את זה
בתאכלס הייתה אחלה חוויה וזה מקום מדהים לעבוד בו.
שיהיה בהצלחה לכולם!!!
בטלפון ביקשו ממני לכתוב תכנית בC שעושה משהו בנוסח למחוק את כל הרווחים הכפולים ממילה, in place ובמעבר אחד על הקלט.
במקום היה צריך לממש API של מערכת קבצים כמו שאמרו - ז"א לממש את המבנה נתונים עץ, ועוד כמה פונקציות כמו הדפסה של עץ נראה לי (כלומר לממש BFS), בניגוד למה שכתבו אני ממש לא מסכים ששעתיים וחצי זה הרבה בשביל לממש עץ והדפסה של עץ.
החלק השני היה לממש עוד API עם פונקצייה של להזין מילה למערכת ועוד פונקצייה של להדפיס את כל המילים שהכניסו עם התדירות שלהם, והיה עוד משהו עם תחיליות, שזה היה לממש trie בעצם וזה פותר את הכל.
נתנו משהו כמו 4 שעות.
הראיון השלישי היה פנים מול פנים, היה איזה משהו עם SQL (בנוסח אתה מקבל את כל הנתונים של הבורסה שורה שורה ז"א כל שורה זה סימן של מניה, תאריך, זמן, מחיר ואתה צריך לייצר מזה טבלה של מחירי פתיחה וסגירה לכל חברה לכל יום או משהו, היה צריך לדעתי לעשות איזה 3 joins ולדאוג לעשות אותם לפי המפתחות).
חוץ מזה היו דברים שהיו בין הנדסת תכנה לשאלות אישיות (מה השפה שאתה הכי אוהב, מה אתה אוהב לגביה etc) ועוד קצת שאלות בc נראה לי.
בהצלחה.
תודה רבה! אגב היית לתפקיד של מפתח מנוסה או מתחיל? הטלפוני זה גם ב-C?
אפשר לינק לשאלות שלהם? לא מצאתי בשום מקום..
אחח..בלומברג..עד שהתאוששתי קצת מהתבוסה במבחן הזה החזרתי אותי לשם שוב.
טוב אנסה לעזור לפחות..
אז ככה: לפי מה שנאמר לי בטלפון,יש סה"כ 3 שלבים
1.ראיון טלפוני (נתננו לי חצי שעה והיתי צריכה לממש מחיקת כל ב"רווחים" במחרוזת בשפת C)
2.השלב השני זה מבחן מול המחשב
השלב מחולק ל-2 חלקים שהעיקרי שבהם זה מימוש מערכת קבצים כפי שתואר פה,ועוד איזה תרגיל מול המחשב שאליו לא הספקתי להגיע..המימוש של התרגילים בשפת C בלבד (לא C++ .אסור להשתמש בספריית STL אלה יש לממש מבני נתונים לבד ב-C)
3.השלב השלישי למי שעובר את השלבים הקודמים זה ראיון שמכיל שאלות על אלגוריתמים ומבני נתונים ןלאחריו יש ראיון HR.
מקווה שעזרתי. לא הגעתי לשלב 3 אז לא יודעת מה שואלים שם אבל יש מלא חומר על שאלות של "בלומברג" באינטרנט.
בהצלחה
אפשר עוד פרטים?
האם הפרויקטון הזה הוא השלב היחיד? יש ראיון מקצועי \ טלפוני בנוסף?
האם חובה לכתוב ב-C או שאפשר ב-C++?
האה היה צריך לממש מחיקת קובץ \ תיקייה?
חברה בינלאומית מצליחה, מגדל יוקרתי במרכז תל אביב, לובי נוצץ, אוכל, פירות, שתיה וממתקים בשפע, סביבת עבודה מתוקתקת...זה היה אחד ה"ראיונות" הראשונים שלי, ברור לך שהסתנוורתי כן?
מכירה את עכבר העיר ועכבר הכפר? אז אני עכבר הכפר.
למה מנוכר?
יכול להיות שיש להם תנאים טובים ולעובדים שלהם כיף לעבוד שם.
אבל אחרי שעברתי מספר די גדול של ראיונות, הגעתי למסקנה שעבורי באופן אישי, מקום עבודה שלא מוכן להקדיש שעה וחצי מהזמן של אחד העובדים בשביל מרואיין, לא מתאים לי לעבוד בו.
אם תרצי עוד עזרה או פרטים, אשמח דרך המייל:
mysecondarymail12@gmail.com
לא נעים לי שזה יהפוך לאיזה בלוג שלי, ואני גם לא רוצה שישמע כאילו אני מלכלך עליהם (למרות שאני אנונימי...). נראית חברה רצינית, כבודם במקומם מונח, לי אישית זה לא מתאים (וגם להם לא ).
כן,השאלה הזאת היא באמת יותר פרויקטון משאלה..ומסתבר שבחרתי מבנה נתונים לא נכון (רשימה מקושרת במקום עץ) אז
זה ממש סיבך את המימוש של הפונקציות..
ותודה על העידוד,"אוהב מישמשים",כי די התבאסתי שלא עברתי את המבחן..מהתרשמות ראשונית המקום נראה כמקום ששווה לעבוד בו:
העיצוב פנים של החברה יפהיפה (נוף פנורמי על כל תל אביב והים) ,בר עם שתיה ואוכל,וייב בינלאומי (אמריקאי בעיקר) ובכלל נראה שהתנאים שם מפנקים..
אבל- כמו שאתה אומר הכל לטובה והכי חשוב לא להתאייש ולהמשיך להשקיע בלמידה ולהתמיד בחיפוש עבודה ובסוף כל אחד ימצא את מקומו!
שמחה שמצאת מקום עבודה שאתה מרוצה בו!!
אגב סתם מעניין אותי,למה אתה חושב שבלומברג מקום מנוכר? אני קבלתי רושם שהאנשים שם מאוד רציניים ושקועים בעבודה שלהם,באמת כאילו כל אחד עם עצמו..
אבל היתי שם רק שעתיים אז קשה לי לדעת אם זה באמת משקף את המציאות..
לא הייתי קורא לזה "שאלה", אלא יותר פרוייקט. לדעתי לא משהו ריאלי למתכנת ממוצע חסר ניסיון לסיים את זה בשעתיים וחצי.
ברור לך שגם אני לא סיימתי את הפרוייקט הראשון...ככה שגם לי אין מושג מה הפרויקט השני שצריך לעשות.
אבל אל תתבאסי. בדיעבד אני אישית שמח שלא הסתדר לי שם, מצאתי עבודה במקום ה-ר-ב-ה יותר טוב, בעיקר לא מנוכר כמו בלומברג.
תודה "אוהב מישמשים" (מישמשים או מישמשיות? )
בשבילי השתובה הגיעה קצת מאוחר מדי אבל לדורות הבאים..
אגב בנוסף לשאלה הדי ארוכה הזאת (שאמורים לפתור אותה בגג שעתיים וחצי!!) אמרו לי שיש עוד שאלה..
אליה לא הגעתי אז לא יכולה להגיד מה היא..
הייתי שם. לא אמרו לך על מה כדאי לחזור לפני המבחן?
בעיקרון היה להם קוד קיים שמתאר מערכת קבצים ופעולות שיש לבצע עליה:
הוספת תיקייה, הוספת קובץ, מעבר לתיקיית בת (צריך לדעת בכל רגע נתון מה התיקייה הנוכחית), הדפסת העץ בצורה ממויינת ועוד כמה פעולות שאני לא זוכר.
בתור התחלה היה צריך לממש את מבנה הנתונים שמתאר את זה (תכלס לממש עץ, כמובן לא עץ בינארי אלא עץ כללי).
אחר כך לממש את הפונקציות עבור הפעולות (ההצהרות על הפונקציות קיימות אבל המימוש כמובן ריק).
מושיבים אותך מול מחשב עם אינטרנט, הם משתמשים בויזואל סטודיו, 2008 אם אני לא טועה, ויאללה תתחילי לעבוד. ויש הרבה עבודה...
היי !
יש לי בקרוב מבחן של 4 שעות מול המחשב בחברת בלומברג (Bloomberg)
המבחן בשפת C ..
מישהו היה ויודע על מה כדאי לעבור לפני המבחן? מה שואלים שם?
תודה!!